Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Have some feature requests, feedback, cool stuff to share, or want to know where FreeCAD is going? This is the place.
Forum rules
Be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
Post Reply
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 13443
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Post by Kunda1 »

issue #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time
Similiar to LibreCAD

Image

Inspired by this thread: https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 10#p223411
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
'good first issues' | Open TODOs and FIXMEs | How to Help FreeCAD | How to report Bugs
User avatar
kkremitzki
Veteran
Posts: 2447
Joined: Thu Mar 03, 2016 9:52 pm
Location: Illinois

Re: Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Post by kkremitzki »

Would also be a useful feature re: this thread: https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=8&t=27617
Like my FreeCAD work? I'd appreciate any level of support via Patreon, Liberapay, or PayPal! Read more about what I do at my blog.
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 13443
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Post by Kunda1 »

Wikilab represented by @silas are willing to tackle this feature, see https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=10&t=29610
silas wrote:ping
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
'good first issues' | Open TODOs and FIXMEs | How to Help FreeCAD | How to report Bugs
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 13443
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Post by Kunda1 »

Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
'good first issues' | Open TODOs and FIXMEs | How to Help FreeCAD | How to report Bugs
User avatar
kkremitzki
Veteran
Posts: 2447
Joined: Thu Mar 03, 2016 9:52 pm
Location: Illinois

Re: Feature #3393: Configuration wizard when launching FreeCAD for the first time

Post by kkremitzki »

I found this interesting snippet on first-run wizards in the KDE wiki: https://community.kde.org/Get_Involved/ ... run_wizard
Like my FreeCAD work? I'd appreciate any level of support via Patreon, Liberapay, or PayPal! Read more about what I do at my blog.
Post Reply