FONTOS: Kérlek olvasd el ezt mielőtt kérdést tennél fel

Általános megbeszélés, kérdések és válaszok magyar fóruma
Forum rules
fórum szabályai és hasznos információk

FONTOS: Kérlek olvasd el ezt mielőtt kérdést tennél fel
Locked
User avatar
onesz
Posts: 99
Joined: Fri Nov 11, 2011 8:40 am

FONTOS: Kérlek olvasd el ezt mielőtt kérdést tennél fel

Post by onesz »

Üdvözlet, és köszönjük a FreeCAD iránti érdeklődésedet! Mi egy kicsi, de aktív felhasználói és fejlesztői közösség vagyunk. Mi szívesen segítünk, de kérjük, az alábbi instrukciók elolvasását, mielött bejegyzést írnál.
 1. FreeCAD legújabb verziójának beazonosítása
  Hibajavítás kiadásait évente néhány alkalommal szükség szerint teszünk közzé. A legutolsó változat verziója a letöltési oldalon található. Letöltés: Letöltés
 2. Először a fórum kereső használata a jó döntés
  Lehetséges, hogy más fórum felhasználónak már volt ugyanaz a problémája. A 3 legtöbbször keresett kérdés itt található here. Ugyanakkor vess egy pillantást a teljes wiki oldalra FAQ, the FreeCAD használata és a Dokumentáció.
 3. Mindig mellékelve legyen a FreeCAD verzió információ
  Mek kell nyitni a Súgó --> Alkotók FreeCAD menüt és rákattintani a "Vágólapra másolás" gombra, és a tartalmat bemásolni a szöveg beviteli mezőbe. Ez értékelhető információt ad a pontos verzióról és változat számról, operációs rendszerről és a FreeCAD belső könyvtárairól. (Mac felhasználók: az Alkotók FreeCAD manü az Apple menü alatt található.)
  Kérünk, ne csatolj képernyő képet, helyette küld el a Súgó > Alkotók FreeCAD információkat a vágóasztallal. Ne adj hozzá FreeCAD információkat , vagy egyéb verzió adatot az aláírásodhoz. Ha aláírást változtatsz, a fórum szoftvere nem frissíti az összes aláírásodat, nyilvánvalóan ez azt jelenti, hogy a verzió számok nem lesznek megfelelőek a régebbi hozzászólásaidban.
 4. Kérjük pontos leírást tartalmazzon a probléma felvetése
  Gyors és hatékony segítségkéréshez nem szabad spórolni a részleteken. Melyik munkalap és eszköz került felhasználásra? Melyek voltak a lépések? Mi volt az eredmény? Ezzel elkerülhetők az oda-vissza kérdezések, és mindannyiunk idejét takaríthatjuk meg.
 5. FreeCAD fájl és/vagy képernyő kép hozzáadása
  A FreeCAD fájlt (*.FCStd) hasznos lehet a probléma megoldásban, és a képernyő képek is hasznosak lehetnek. A szöveg beviteli mező alatt, kattints a Mellékletek/Attachments fülre, és kattints a Fájlok hozzáadása/Add files gombra. (Többféle fájlformátumot támogat)
 6. FreeCAD Quick reference, Gyors hivatkozások angol nyelven

  ITT


  Kérjük ne használj zip tömörítőt a *.FCStd fájlhoz, mivel már eleve tömörített fájl. Windows felhasználók: képernyő képet Word vagy PDF formátumban ne csatolj. Használd a Windows képkivágás eszközt a felvétel PNG képként mentéséhez. (Itt található hogyan)

  A fájloknak a méretkorlátja 1MB. Ha a *.FCStd fájl túl nagyméretű mellékletként, akkor hasznos az online tároló szolgáltatás használata (sok ingyenes található: Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox).
Köszönjük figyelmedet! És ne felejtsd el megköszönni a segítséget annak a ki segített Neked. Mindannyiunk önkéntesek vagyunk, akik értékes időnkből szánunk egy darabot a segítségnyújtáshoz és a köszönetet mindig nagyra értékeljük. ;)

Hasznos linkek Revised 02/12/2018 based on this topic. Thanks to bejant, chrisb, DeepSOIC, jmaustpc and sgrogan.
Locked